Claire Mayol

På smala och branta terrasser längs Pyrenéernas sluttningar och med utsikt över Medelhavet ligger gården Claire Mayol. Den är över tvåtusen år och här har flera generationer i samma familj sedan länge utvecklat vinodlingarna. Vinrankorna växer i stenig skifferjord och trivs i det speciella klimatet med kraftfulla, men sällan förkommande, regn. Med respekt för vinstockarna och genom ett noggrant urval av de bästa klasarna tas vinerna fram utan någon mekanisk eller kemikalisk inblandning.

Idag drivs gården av Guillaume Montchal och Raphaël Fa. En av gårdens specialiteter är dess Banyuls, ett sött dessertvin. Gårdens viner kommer från druvorna Grenache Noir, Grenache Blanc, Grenache Gris, Carignan, Macabeu och Muscat.

Viner

Vin Banyuls Rouge Traditionnel
Vingård & bonde Domaine Claire Mayol, Raphaël Fa och Guillaume Montchal
Region Roussillon i franska Katalonien
Druvor 100% Grenache Noir
Jord & Terräng Skifferjord. Blåsigt och soligt klimat med odlingar från vikarna vid havet till åsarna på mer än 400 m över havet.
Vinberedning Handplockade druvor. Spontan jäsning på glasfiberfat.
Lagring Lagrad på fat
Tillsatser/allergener Innehåller sulfit
Appellation Banyuls
Certifiering
Färg Rött
Alkoholhalt 16,5%
Volym 750 ml
Karaktär En arom av röda frukter, morellkörsbär, björnbär med ljus kryddig smak. En läcker och krämig smak av frukt, övermogna körsbär, jordgubbar och krossade hallon. Lång finish på frukten.
Passar till Passar som aperitif till förrätt med melon eller till en chokladefterrätt.